Ossenhaas met eendenpate en portsaus

Ossenhaas met eendenpate en portsaus

Meer details

Een heerlijk vleesgerecht uit de keuken van Truffelhuys. Voor de bereiding van dit gerecht gebruikte Truffelhuys de volgende ingredienten (voor 4 personen):

- 4 Tournedos

- eendenpate (ref nr 1000)

voor de saus:

-½ sjalotje

-1 teentje knoflook

-2 takjes rozemarijn

-½ klein blikje tomatenpuree

-1,25 dl lamsfond

-een scheutje olijfolie

-½ dl balsamico azijn

-1 eetlepel suiker

-½ dl. Port

 

Voorbereiding

Voor de saus:

Snij de sjalot en het teentje knoflook en de rozemarijn fijn . Zet een klein pannetje op en voeg een klein beetje olijfolie toe. Alles even aanfruiten en de tomatenpuree toevoegen en het geheel ontzuren. Voeg de suiker, azijn, port en de lamsfond toe, laat het geheel een beetje inkoken en als laatste op smaak brengen (eventueel een klontje boter toevoegen). Als laatste de saus door een zeef passeren in een andere pan.

 

Voorbereiding voor het vlees

Dep de tournedos droog met keukenpapier. Verhit in een bakpan de olie met een klontje boter, bak de tournedos aan iedere kant goudbruin en leg het daarna op vetvrij papier op een ovenrek, zouten, peperen 

 

Afwerking

Verhit de oven voor op 225 graden

Zet het ovenrek met de tournedos voor ongeveer 8 minuten, daarna even controleren op gaarheid (door te drukken op het vlees of het veerkrachtig aanvoelt). Leg op iedere tournedos een plakje eendenpate en overgiet de tournedos met portsaus.

De rest van het garnituur verdelen over de borden en uitserveren.

 

met smaakvolle groet,

Roberta Vitasovic

 

Nog geen opmerkingen

Alleen geregistreerde klanten kunnen een opmerking plaatsen.

Mandje  

Uw Mandje bevat geen producten.

Information