Hoevekip met truffels in papilotte

Hoevekip met truffels in papilotte

Meer details

Een bereiding van hoevekip met de unieke smaak van een zwarte truffel uit de keuken van Truffelhuys. Voor de bereiding van dit gerecht voor 4 personen gebruikte Truffelhuys de volgende ingrediënten:

1 kg hoevekip
40 g ganzenleverpastei
30 g gesneden zwarte truffel (ref nr 1169)
30 g zout
20 g gemalen witte peper
1 glas porto
1 eetlepel fine champagne cognac
2 dl droge witte wijn
1 dl slagroom
5 dl ingekookte witte bouillon

80 gr truffel met champignons (ref nr 1177)

Bereidingswijze

Schuif de truffelplakjes onder het vel van de kip. Kruid de binnenkant met peper en zout en bind de kip op. Doe ze in een kookzak en sluit die goed dicht. Breng een grote pan water aan de kook. Dompel er de zak met de kip van zodra het water kookt. Laat 2 uur koken. Voeg de wijn, de room, de truffelchampignontapenade en de alcoholische dranken bij de gereduceerde fond. Laat die indikken tot een stevige substantie. Haal de kip uit de zak en schik ze op een schotel. Opdienen met de saus apart.

Serveertips

Serveer dit gerecht met wat gestoomde en in boter gebakken seizoengroenten.

Met smaakvolle groet,

Roberta Vitasovic

Nog geen opmerkingen

Alleen geregistreerde klanten kunnen een opmerking plaatsen.

Mandje  

Uw Mandje bevat geen producten.

Information