Kalfsmedaillons in truffelsaus

Kalfsmedaillons met truffelsaus

Meer details

Een bereiding van kalfsmediallons met de unieke smaak van een zwarte truffel uit de keuken van Truffelhuys. Voor de bereiding van dit gerecht voor 4 personen gebruikte Truffelhuys de volgende ingrediënten:

4 kalfsmedaillons a 150 gr

75 gr boter

vers gemalen zwarte peper

zout

4 eetlepels room

Champignons 250 gr

tartufata 30 gr (ref nr 1153)

Olijfolie met zwarte truffel (ref nr 1143)

1 klein blikje asperges

Bereidingswijze

De kalfsmedaillons met keukenpapier afwrijven en daarna met de binnenkant van de handen een beetje plat drukken. In een koekenpan een beetje boter verhitten en daarin de medaillons aan beide kanten ca. 4 minuten bakken. Zout en peper erop strooien, ze uit de pan nemen en warm houden. De overige boter verhitten en daarin de tartufata met de champignons 2 minuten fruiten. De room toevoegen met een paar druppels zwarte truffelolie. Het geheel even roeren. De asperges in eigen vocht verhitten, afgieten en over het kalfsvlees verdelen. De truffelsaus erop gieten en onmiddellijk serveren.

Serveertips

Sla met een marinade van eierdooier, olie, citroenrasp en kruiden erbij geven en pommes allumettes (heel dunne pommes frites) of vers geroosterd witbrood. Hierbij smaak een frisse witte wijn uit de Elzas of een zachte rose.

Met een smaakvolle groet

Roberta Vitasovic

 

Nog geen opmerkingen

Alleen geregistreerde klanten kunnen een opmerking plaatsen.

Mandje  

Uw Mandje bevat geen producten.

Information