Eendenleverpate met duivenborst en truffel

Eendenleverpate geconfijt met duivenborst en een dadelpuree

Meer details

Een exquise Frans gerecht uit de keuken van Truffelhuys. Voor de bereiding van dit gerecht gebruikte Truffelhuys de volgende ingredienten:


- eendenleverpate (refnr 1000)

- 4 duivenborst filets

- 100 gram truffel (ref 1165)

- 5 cl Port

- 4 gedroogde plakjes ontbijtkoek

- 100 gram dadels

- 20 cantharellen

- wat bladpeterselie voor decoratie

- peper en zout

 

Bereidingswijze

Bestrooi de duivenborstfilets met peper en zout, maak een inkeping in het midden van de filets en leg in elk filet een truffel.


Maak met behulp van een kookring een cirkel van de duivenborstfilets.


In een voorverwarmde oven (150 graden) de terrine 30 minuten au bain-maire laten garen (de temperatuur in het hart van de terrine moet 56 graden bereiken.
Haal de terrine uit de oven en bedek deze met huishuidfolie en zet er eem gewicht of iets zwaars op en laat deze dan 24 uur in de koelkast staan.


Ontpit de dadels en blender deze met 1-3 eetlepel(s) water.
Bak de cantharellen in wat boter.

Serveertips

Haal de duivenborst uit de terrine en leg de eendenleverpate erop.
Leg hier een plakje ontbijtkoek bij.

Giet over de ontbijtkoek wat van de dadelpuree en maak daarna een cirkel met de dadelpuree .
Garneer deze cirkel met per bord 4 cantharellen en leg daarop een blaadje bladpeterselie.


Schenk hier een rose champagne bij (Don Perignon rose 1992)

met smaakvolle groet,

Roberta Vitasovic

 

Nog geen opmerkingen

Alleen geregistreerde klanten kunnen een opmerking plaatsen.

Mandje  

Uw Mandje bevat geen producten.

Information