Tussendoortje met truffel en ei

Tussendoortje met truffel en ei

Meer details

Een simpele bereiding met ei en truffel voor een fantastsich tussendoortje uit de keuken van Truffelhuys. Voor de bereiding van dit gerecht gebruikte Truffelhuys de volgende ingrediënten:

10 eieren

2 el crème fraîche

2 el boter

1 el Olijfolie met zwarte truffel ( refnr. 1143)

1 el fijngehakte kervel

30 gram gesneden zwarte truffel ( refnr. 1169 )

Voor het deeg:

250 g bloem

125 g koude boter, in blokjes

1 ei

2 el melk

zout, witte peper

bloem om te bestuiven

Voor het deeg kan ook gebruik gemaakt worden van bladerdeeg

Bereiding

Meng voor het deeg de bloem met boter, ½ tl zout en 1 mespunt peper in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en de melk toe en laat de machine kort draaien tot je een samenhangend deeg hebt. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Snij er rondjes uit ter grootte van de taartvormpjes. Bekleed de vormpjes hiermee en zet ze 30 min in de vriezer. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

Bak de taartbodems in 15 min goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormen. Klop de eieren met de crème fraîche, voeg zout en peper toe en bak het mengsel in een pan met antiaanbaklaag al roerend op laag vuur. Voeg zodra het ei begint te stollen de boter toe en de olijfolie met zwarte truffel toe. Haal van het vuur als het ei gestold maar nog smeuïg is en roer de kervel erdoor. Verdeel het roerei over de deegbakjes, leg er plakjes truffel over.

met een smaakvolle groet

Roberta Vitasovic

Nog geen opmerkingen

Alleen geregistreerde klanten kunnen een opmerking plaatsen.

Mandje  

Uw Mandje bevat geen producten.

Information