Kaasfondue met champagne en truffel

Kaasfondue met champagne en truffel

Meer details

Een heerlijke fonduegerecht uit de keuken van Truffelhuys. Voor de bereiding van dit gerecht  gebruikte Truffelhuys de volgende ingrediënten:
40 gram zwarte truffel (ref nr 1169)
Stokbrood of licht boerenbrood of zelfgemaakte broodstengels
1 teen knoflook
1.5 theelepel maïzena
1 dl Champagne of mousserende wijn
200 g Emmentaler
200 g Gruyère
100 g Appenzeller

Bereiding

Begin met het snijden van het brood. Snijd het in stukjes. Hak de truffel fijn en smeer de pan in met een gehalveerde knoflookteen. Doe de maïzena met 2 eetlepels van de champagne of mousserende wijn in een kommetje en meng het. Doe de rest van de deciliter wijn in de pan, verhit de pan langzaam. Voeg dan ongeveer eenderde van alle kaas in de pan en blijf roeren totdat het mengsel gesmolten is. Roer dan voorzichtig het maïzenamengsel erdoor en voeg vervolgens beetje bij beetje de overige kaas toe. Voeg tot slot de truffel erdoor en breng het geheel op smaak met wat peper. Zet de fondue op een warmhoudplaatje, serveer met brood en salade en geniet er van! De champagne of wijn die je overhoudt in de fles kun je natuurlijk bij de fondue schenken.

met een smaakvolle groet

Roberta Vitasovic

Nog geen opmerkingen

Alleen geregistreerde klanten kunnen een opmerking plaatsen.

Mandje  

Uw Mandje bevat geen producten.

Information